Selecteer een pagina

Steeds meer ouderen maken gebruik van een scootmobiel. Het biedt een stukje vrijheid, niet meer zo afhankelijk van anderen. Met een aantal accessoires kunt u nog veel meer uit uw scootmobiel halen. Scootzorg.nl bespreekt de handiges accessoires die tegenwoordig veel gekozen worden. Op deze website vindt u ook handige informatie en tips voor bijvoorbeeld de goedkoopste of juist de beste scootmobiel van Nederland.

 

De afdekhoes

Hebt u geen garage of berging waar de scootmobiel in kan dan is een goede afdekhoes een uitkomst. De afdekhoes beschermt uw scootmobiel niet alleen tegen weersinvloeden en dat u na een regenbui lekker droog kunt zitten maar de afdekhoes verlengt ook de levensduur van uw scootmobiel.

 • Beschermt tegen weersinvloeden
 • Bescherming tegen lakschade

De stoelhoes

Neemt u uw scootmobiel niet mee de winkel in dan is de stoelhoes bij regenachtig weer erg praktisch. Wilt u met uw scootmobiel een boodschap doen en parkeert u uw scootmobiel buiten dan is een stoelhoes over uw scootmobiel stoel een perfecte bescherming tegen regen en vuil.

 • Beschermt uw scootmobielstoel tegen regen en vuil
 • Geschikt voor scootmobielstoelen met en zonder hoofdsteun
 • Veilig te fixeren met klittenband aan de achterzijde van de scootmobielstoel

De stokhouder

Gebruikt u een wandelstok ? Dan is een scootmobiel met een stokhouder de oplossing. Bent u afhankelijk van uw wandelstok en wilt u naast het gebruik van uw scootmobiel toch in beweging blijven dan is een stokhouder op uw scootmobiel de oplossing. Wandelen is zo ook weer mogelijk in een andere omgeving.

 • Tijdens het rijden met uw scootmobiel blijft wandelen een mogelijkheid
 • U kunt u weer actief bewegen in een andere omgeving.

De zuurstofhouder

Een zuurstofhouder op uw scootmobiel kan nodig zijn ! Als u niet zonder extra zuurstof kunt en u wilt toch actief meedoen in de maatschappij dan kan een zuurstofhouder op uw scootmobiel de oplossing zijn. U kunt uw zuurstoffles gewoon meenemen in de houder en er met uw scootmobiel gewoon op uit trekken.

 • U bent niet meer aan huis gebonden
 • U kunt weer genieten van de omgeving

De rollatorhouder

Een rollatorhouder achterop uw scootmobiel is onmisbaar als u een rollator gebruikt. Wordt het lopen een probleem en wilt u toch actief blijven dan is de keuze voor een rollator snel gemaakt. Maar wil eens ergens anders wandelen dan steeds “dat rondje om de kerk” dan is een rollatorhouder op een scootmobiel een uitkomst. U kunt weer wandelen waar u wilt, een ontzettend bruikbare accessoires voor de scoot.

 • U kunt touren en wandelen weer combineren
 • U blijft actief en in beweging

Extra stoeltas

Een extra stoeltas is handig als u veel boodschappen doet. Een extra stoeltas is niet alleen handig voor extra boodschappen, maar u kunt er ook uw papieren en kostbare spullen zoals een fotocamera in kwijt. En daarnaast bent u met een stoeltas met een reflecterende achterkant nog beter zichtbaar ook.

 • Extra opbergruimte op uw scootmobiel
 • Extra mogelijkheid voor boodschappen
 • Betere zichtbaarheid van uw scootmobiel

Schootkleed

Als u er ook in de winter op uit trekt met uw scootmobiel dan is een goed schootkleed geen overbodige luxe. Een schootkleed beschermt u tegen wind en regen wanneer u op uw scootmobiel zit en houdt u lekker warm. De buitenkant van het scootkleed is gemaakt van skai. De binnenkant van het schootkleed is gevoerd met nep bont met een inzet voor de voeten van skai. Het schootkleed is eenvoudig vast te maken aan de armleuning van de stoel van de scootmobiel door een clicksluiting.

 • Winddicht
 • Regenbestendig
 • Gevoerd met nepbont
 • Gemakkelijk aan de scootmobiel te bevestigen