Selecteer een pagina

De invisalign: misschien heb je er wel eens van gehoord. In de volksmond wordt het “de onzichtbare beugel genoemd”. De invisalign heeft deze naam te danken aan het feit dat het een onzichtbaar bitje is die in principe hetzelfde bereikt als een beugel. De populariteit van de beugel is de laatste jaren geëxplodeerd. Veel volwassenen hebben vroeger geen beugel gehad. Ze hebben scheve tanden, maar willen hier wel graag wat aan doen. Toch ga je als volwassene niet zo snel met een slotjesbeugel lopen. De invisalign biedt dé oplossing: rechte tanden zonder dat iemand ziet dat je een beugel draagt.

Zo werkt de invisalign

Zelf kampte ik ook met het bovenstaande probleem. Ik hoorde op een verjaardag over de invisalign en ik ben de volgende dag meteen op zoek gegaan naar een orthodontist in Enschede. Zelf ben ik namelijk woonachtig in Enschede. Rondom deze stad waren er 5 orthodontisten die deze behandeling aanbieden. Ik besloot om te kiezen voor de orthodontist met de beste reviews en de kortste reisafstand. Zo kwam ik uit bij de orthodontist die bijna midden in het centrum van Enschede zit.

Tijdens mijn eerste afspraak werd het behandeltraject besproken en maakte de orthodontist een schatting van de totale kosten. Ik heb toen ook een afspraak gepland om gebitafdrukken te maken. Een week later was het zover: Er werden afdrukken gemaakt van mijn gebit en de eerste Invisalign bitjes werden gemaakt.

Het traject en resultaat

In het begin was het dragen van de invisalign erg pijnlijk. Naarmate ik het bitje langer droeg nam de pijn in mijn tanden af. Ik ging doorgaans maandelijks naar de orthodontist voor een voortgangscontrole. Tijdens deze controle wordt bepaald of ik alweer een nieuw bitje in kon doen. Na ongeveer een jaar en 10 nieuwe bitjes hebben we het gewenste resultaat behaald.

Als ik terugkijk dan moet ik concluderen dat het de investering zeker waard is en dat het echt een uitkomst biedt aan de volwassene die niet meer met een slotjesbeugel wil lopen. Je moet wel veel discipline hebben om het bitje elke dag te blijven dragen, omdat het andere namelijk geen zin heeft.