Selecteer een pagina

Een rouwkrans bestellen is nooit makkelijk. Je bent een rollercoaster aan emoties en je weet niet waar te beginnen. De rouwkrans is een teken om je dierbaren geliefde die je bent verloren te eren. Vandaar dat de keuze voor een passende rouwkrans met een lint zo belangrijk is. Het kan nuttig zijn om je daarom goed te laten informeren.

Een krans uitzoeken

Elke krans heeft een totaal andere stijl. De bloemen die worden gebruikt, kunnen wit zijn of net heel kleurrijk. Ook kan je kiezen om de lievelingskleur van jouw geliefde te gebruiken. Of misschien had jouw dierbare wel een favoriete bloem. Zoals je hoort is de keuze eindeloos. Begin daarom met het bedenken van wat de krans moet uitstralen. Je kan online altijd wat inspiratie opdoen, of je kan beroep doen op een specialist. Laat iemand die jaar en dag rouwkransen maakt jou helpen. Hij of zij weet exact wat er al dan niet mogelijk is. Ook kan de bloemist jou misschien nieuwe ideeën aanbieden, waar je zelf nooit zou aan denken. Ook qua budget is de ene krans de andere niet. Praat daarom ook hier over met de persoon die de bloemen schikt. Het is niet de bedoeling om er je laatste cent aan uit te geven, dat zou je geliefde nooit gewild hebben. Zoek een mooie krans uit die binnen jouw persoonlijke budget past!

Het lint.

Het lint is even belangrijk als de bloemenkrans zelf. Ook kan je weer bepalen hoe het lint eruit moet zien, maar nog belangrijker, je zal moeten bepalen welke tekst er op het lint mag komen. Wil jij er een laatste boodschap op kwijt? Of kies je liever voor een uitspraak die jouw geliefde altijd deed? Ook het lint kan je volledig laten personaliseren. Als je het hier te moeilijk mee hebt, kan je natuurlijk ook kiezen voor een standaard lint bij jouw bloemist. Ook hier is niets mis mee. Als je geliefde een sober iemand was, zou die een gepersonaliseerd lint misschien zelfs “te” vinden. Denk daarom altijd goed na of het lint dat je kiest, wel echt bij jouw dierbare past.

Ga nooit te overhaast te werk. Dit is niet iets wat je moet beslissen wanneer je het emotioneel heel zwaar hebt. Zoek steun bij jouw vrienden en familie. Laat hen eventueel helpen om samen met jou de perfecte krans te vinden! Ik wens jullie ook heel veel sterkte in de moeilijke tijden, zoek gerust steun bij elkaar!
Bron: Wishflowers