Selecteer een pagina

Als je klachten hebt aan je voeten, moet je dan naar een podotherapeut of een fysiotherapeut? Wij leggen het je uit.

 

Podotherapie

Een podotherapeut is gespecialiseerd in voeten, maar dat is het niet enige. Ze zijn ook goed in het oplossen van knie-, rug- en beenklachten. Ondanks dat een podotherapeut dus erg veel kan en gespecialiseerd is in deze klachten, gaan veel mensen met pijntjes of eerst naar de huisarts of fysiotherapie. Podotherapie is overal te vinden, maar er wordt te weinig gebruikt van gemaakt. Vaak als mensen naar de huisarts gaan worden ze doorverwezen naar een podotherapeut.

Fysiotherapie

Een fysiotherapeut is op zijn plaats dan weer gespecialiseerd in lichamelijke klachten. De fysiotherapeut helpt je door te masseren en het losmaken of vastmaken van bepaalde lichaamsdelen. Door dit te doen helpt hij/zij je bij het verminderen, voorkomen of verhelpen van je lichamelijke klachten, waardoor je zonder klachten kunt bewegen. De fysiotherapeut kijkt eerst wat er aan de hand is, vervolgens stelt hij een behandelplan met je op om je te behandelen in een zo goed mogelijke manier.

Het kan soms ook voorkomen dat een fysiotherapeut je doorverwijst naar een podotherapeut. Dit kan omdat als je echt veel voetklachten of iets hebt wat de fysiotherapeut minder goed kan behandelen dan een podotherapeut. In dat geval verwijst hij je door.

Waar moet ik nou heen?

In het geval dat je veel klachten hebt wat betreft je voeten, zou ik naar de podotherapeut gaan. Zij helpen je door misschien wel een schoenzool in je schoen te doen en de pijn te verhelpen.

Als je veel last hebt van spieren zou ik naar een fysiotherapeut gaan. Zij helpen je dan door middel van een massage en geven je oefeningen mee op bepaalde spieren aan te sterken. Zelf heb ik bij mijn zoektocht naar fysiotherapie in Oldenzaal uitstekende resultaten geboekt. De fysio in Oldenzaal heeft doormiddel van manuele therapie en dry needling een blessure behandeld waar ik al meer dan een half jaar last van had.

Je kunt voor de zekerheid altijd nog even bellen naar beide om te vragen wat ze je adviseren.