Selecteer een pagina

Hoe voel je je over je gebit? Ben je tevreden over je tandarts? Verzorg je je gebit goed genoeg tussen de bezoeken door? Als je op deze vragen een negatief antwoord had, dan is dit artikel voor jou. Het is tijd om je gebitssituatie in handen te nemen en wat informatie te leren die je vooruit kan helpen.

Kies een goede tandenborstel uit, en zorg ervoor dat je hem vervangt als dat nodig is. De tandenborstel die het beste werkt is er een die zachter is voor je tandvlees. Te harde borstelharen doen je tandvlees bloeden. Probeer je tandenborstel eens per maand te vervangen om te voorkomen dat er bacteriën op groeien.

Bezoek je tandarts vaak om zeker te zijn dat je mond gezond is. Zonder regelmatige controle van je gebit loop je het risico dat je in de toekomst ernstige problemen krijgt. Regelmatige controles voorkomen dat kleine problemen uitgroeien tot grote gebitsproblemen. Bezoek je tandarts minstens om de zes maanden.

Als je denkt dat je tanden witter gemaakt moeten worden, moet je een afspraak met je tandarts maken. Je tandarts zal je advies geven over hoe je je tanden efficiënt kunt poetsen en flossen, en je enkele producten aanraden die je kunt gebruiken. In sommige gevallen is het laten reinigen van je tanden door je tandarts al voldoende om ze witter te laten lijken.

Doe je best om te stoppen met het gebruik van tabaksproducten. De meeste mensen weten niet dat roken tandvleesontsteking kan veroorzaken, die bij velen tot tandverlies leidt. Als je de kans wilt vergroten dat je tanden veel langer meegaan, doe dan je best om van je verslaving aan tabaksproducten af te komen.

Roken is slecht voor je gebit. Als je nog niet lang rookt, ondervind je misschien nog geen schade; maar je zou toch moeten onderzoeken hoeveel schade roken kan aanrichten. Werk er dan aan om onmiddellijk met roken te stoppen. Je tandarts zal je enkele suggesties kunnen geven.

 

Tandarts

Plan om regelmatig naar de tandarts te gaan. Je moet je gebit minstens twee keer per jaar laten inspecteren en schoonmaken. Als je tanden pijn doen of als je iets ongewoons opmerkt, ga dan zo snel mogelijk naar je tandarts in Oosterhout. Zoek een goede ziektekostenverzekering die je bezoeken aan de tandarts dekt.

Als je op zoek bent naar de juiste tandarts, kijk dan eens rond om te zien wat je te weten kunt komen. Vraag het aan familie en vrienden, kijk online recensies na, en praat met patiënten van tandartsen die je overweegt. Dit alles zal je helpen een veel beter oordeel te vellen over welke tandarts je in de toekomst zult gebruiken.

Als je last hebt van kaakpijn en hoofdpijn, kan het zijn dat je je tanden knarst in je slaap. Als je denkt dat je misschien je tanden knarst, praat dan met je tandarts. Hij kan je misschien een gebitsbeschermer aanbieden. Een gebitsbeschermer is gemaakt van zacht plastic dat op maat voor je mond gemaakt wordt.

Bloedend tandvlees is een teken dat er iets mis is. Je tandvlees zou nooit mogen bloeden als je je tanden poetst. Als je last hebt van bloedend tandvlees, moet je een afspraak maken om naar je tandarts te gaan. De nummer één oorzaak van bloedend tandvlees is parodontitis. De tandarts zal een behandelplan voorschrijven.

Als je het gevoel hebt dat je tandvleesproblemen hebt, praat dan zo snel mogelijk met een parodontoloog. Je tandarts kan je helpen in de juiste richting te leiden naar een gerenommeerde arts. Vertrouw hier niet alleen op je tandarts voor inbreng over je tandvlees, want je tandarts is een specialist op het gebied van tanden, niet van tandvlees. Wij kunnen je in ieder geval de mondhygiënist aanraden van Tandartspraktijk Ridder in Oosterhout.

In een mum van tijd ben je nu voorbereid met de informatie die je nodig hebt om je gebit beter onder controle te hebben. Je wilt de juiste beslissingen nemen, en je wilt dat je gebit in goede handen is. Tanden helpen vaak een eerste indruk te maken, en je wilt dat de jouwe goed is.