Selecteer een pagina

 

De dag dat u eindelijk een huisarts vindt die u vertrouwt, is een van de meest dankbare dagen in uw leven. Maar het kan ook moeilijk zijn om iemand te vinden, vooral wanneer u op zoek bent naar een huisarts in de buurt.

Om ervoor te zorgen dat u de juiste beslissing neemt, hebben wij 3 tips voor u op een rij gezet:

 

  • Doe wat onderzoek voordat u een afspraak maakt

 

Voordat u een afspraak maakt voor een nieuwe huisarts, is het belangrijk om eerst wat onderzoek te doen. Dit zal u helpen om een arts te vinden die aan uw wensen/behoeften/voorkeuren voldoet. Een goede manier om te beginnen is te bedenken wat u belangrijk vindt in uw huisarts. Heeft u bepaalde wensen voor een zelfstandige huisarts of een huisartsenpraktijk? Of heeft u de voorkeur voor een man of vrouw als huisarts?

 

U kunt verschillende websites uitpluizen om artsen te zoeken op naam of specialisme, wat voor u belangrijk kan zijn. Door online te zoeken vernauwt u de zoektocht naar artsen in uw omgeving. Lees ook online beoordelingen. Door het internet is de informatie over artsen steeds toegankelijker geworden en kunt u tegenwoordig voldoende online beoordelingssites vinden over artsen. Als een arts positieve recensies heeft, geeft dat vertrouwen.

 

Onderzoek ook praktische zaken als de openingstijden bijvoorbeeld voor het spreekuur. En de afstand van jouw huis naar de huisartspraktijk. Het is aan te raden om een arts te zoeken die jou binnen 15 minuten met de auto kan bereiken mocht er een acute noodzaak zijn.

 

  • Vraag aanbevelingen van vrienden en familie

 

U kunt ook uw omgeving om aanbevelingen en ervaringen vragen. U vertrouwt deze mensen het meest als het gaat om uw welzijn, dus zij zullen in staat zijn om u een goed inzicht te geven over artsen in hun omgeving. Bovendien kennen zij misschien artsen die niet online staan omdat ze al langer bestaan dan wat beschikbaar is op internet.

 

Nu zijn artsen ook maar mensen en hebben allemaal hun eigen manier van doen. De ene persoonlijkheid kan heel fijn zijn voor de een, maar een verschrikking voor een ander. Heeft u behoefte om uw persoonlijke ervaringen te vertellen en dat de arts u het gevoel geeft echt tijd voor u te nemen, dan is een huisarts die met een timer werkt niet de goede keus voor u. Weten waar u behoefte aan hebt is belangrijk en zal uw zoektocht kunnen versnellen.

 

  • Stel veel vragen tijdens het eerste bezoek

 

Veel mensen zijn bang om een arts vragen te stellen, maar het is belangrijk dat u dat wel doet. Deze eerste kennismaking is belangrijk om te kunnen beoordelen of de arts bij u past. Door vragen te stellen zal dit leiden tot een beter begrip tussen u en uw arts en dit kan u helpen u op uw gemak te voelen bij de arts. U moet zich nooit slecht voelen als u vragen stelt over uw gezondheid, over ziekten of eventuele zorgen die u hebt. Stelt u de arts ook gerust vragen over hun reputatie of vroegere werkervaring. Zo leert niet alleen de arts u kennen als patiënt, maar u ook de arts als persoon. Zorg ervoor dat deze vragen niet te persoonlijk zijn, want sommige artsen houden niet van dat soort vragen tijdens hun eerste ontmoeting, maar het is belangrijk om een gevoel van vertrouwen te krijgen om zo een gezonde arts-patiënt relatie op te bouwen.