Selecteer een pagina

Zoals iedereen die ooit met onzuiverheden te maken heeft gehad weet dat het verzorgen van je huid van essentieel belang is! Je huidtype kennen is echter net zo belangrijk als de juiste producten gebruiken. Verschillende huidtypes hebben verschillende verzorging nodig, en wat voor de één werkt, werkt voor de ander misschien niet. Zo zijn mensen met een vette huid vatbaarder voor puistjes, terwijl mensen met een droge huid last kunnen hebben van schilfering of trekkerigheid. Weet je niet zeker welk huidtype je hebt? Maak je geen zorgen, erachter komen is gemakkelijker dan je denkt. In dit artikel lopen we met je door een paar eenvoudige stappen waarmee je kunt bepalen of je een droge, vette, of gemengde huid hebt. 

Vette huid

De beste manier om te beginnen is door je huid gedurende de dag te observeren. Merk je dat je voorhoofd en neus tegen de middag glanzen? Dan heb je waarschijnlijk een vette huid. Een vette huid wordt gekenmerkt door grote poriën en een glimmend uiterlijk. En ja, een vette huid kan een frustrerend probleem zijn om mee om te gaan! Overtollige olieproductie kan leiden tot verstopte poriën, puistjes en een algemeen glimmend uiterlijk. Vervelend! Gelukkig zijn er een aantal producten en ingrediënten die kunnen helpen om de olieproductie onder controle te krijgen. Zo kunnen reinigers die salicylzuur of andere exfoliërende bestanddelen bevatten, helpen overtollige olie te verwijderen en de poriën vrij te houden. 

Droge huid

Als je huid droog en trekkerig aanvoelt, vooral na het wassen, heb je waarschijnlijk een droge huid. Een droge huid kan veroorzaakt worden door een aantal factoren, waaronder weersveranderingen, centrale verwarming en ruwe reinigingsproducten. Mensen met een droge huid hebben het vaak moeilijk om producten te vinden die hun toestand niet verergeren. Om je droge huid te bestrijden, kun je kiezen voor een vochtinbrengende crème die speciaal voor de droge huid ontwikkeld is of laat je adviseren door huidkliniek in Rotterdam. Zorg er tenslotte voor dat je voldoende water drinkt. Van binnenuit gehydrateerd blijven helpt om je huid er op haar best uit te laten zien en aan te laten voelen. Je kunt het! 

Gecombineerde huid

Als je T-zone (voorhoofd, neus en kin) vet is, maar je wangen droog, heb je een gecombineerde huid. Dit is het meest voorkomende huidtype, en mensen met een gecombineerde huid kunnen op verschillende momenten van de dag zowel droogheid als vettigheid ervaren. De key tot het verzorgen van een gecombineerde huid? Kies om verschillende producten op verschillende delen van je gezicht te gebruiken of ga langs bij huidtherapie in Amsterdam. Zo kun je bijvoorbeeld een olievrije moisturizer op je voorhoofd gebruiken en een meer hydraterende crème op je wangen. Nu je weet hoe je kunt bepalen welk huidtype je hebt, is het tijd om op zoek te gaan naar producten die speciaal voor jouw behoeften ontwikkeld zijn. We wensen je veel succes!